brief.png

contact


E-mail
info@authenticalbaniatravels.com

Telefoon

+31 (0)43 851 42 00
+31 (0)6 418 765 50

 

Adres

Montenakerbank 22
6213 JL, Maastricht
The Netherlands

 

bubble2.png

Volg ons


 
 
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Authentiek Albanië Reizen is een tourorganisatie gevestigd in Maastricht, die zich richt op de praktische planning en uitvoering van individuele en vooral groepsreizen naar de meest interessante delen van Albanië en de omringende landen Montenegro, Kosovo, Macedonië en (Noord) Griekenland.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het organiseren van meerdaagse rondreizen per (mini)bus met een locale Duits- of Engelstalige gids. Deze bezit ,evenals de oprichter van Authentiek Albanië Reizen, de nodige kennis en ervaring over dit nog door velen nog te ontdekken land en zijn geschiedenis. Op de diverse reizen worden de historisch en cultureel belangrijkste steden aangedaan. Daarbij is door ons gestreefd naar een evenwichtige combinatie van een stedenreis met beleving van de nog aanwezige ongerepte natuur, die het land volop te bieden heeft.

Gedurende Uw bezoek aan “Shqiperia”, hetgeen ‘het land van de adelaar’ betekent, zult U in ruime mate kennismaken met de vriendelijke aard en hartelijke eigenschappen van zijn inwoners. U zult volop in de gelegenheid zijn zelf ervaring op te doen met de gastvrijheid en de open geest van de Albanezen.

De inwoners van dit prachtige land, die zo lang van de buitenwereld waren geïsoleerd, lijken er zeer op gebrand deze achterstand in te willen halen en zullen elke gelegenheid aangrijpen om – ook met U - een gesprek aan te gaan.

Gedurende de reis is er naast de gezamenlijke excursies uiteraard voldoende ruimte voor een eigen invulling.

Albanië is een relatief onbekende vakantiebestemming in Europa. Er leven mede tengevolge van het jarenlange isolement nog steeds enkele merkwaardige vooroordelen over dit land en zijn bewoners. Toch weten inmiddels duizenden vakantiegangers jaarlijks de weg naar dit boeiende land te vinden. Zij maken kennis met al dat pure dat Albanië te bieden heeft. Een belangrijk gevolg van bijvoorbeeld de afwezigheid van bestrijdingsmiddelen is het feit dat de produkten van de landbouw en veeteelt onbespoten zijn en zo de basis vormen van een bijzonder lekkere keuken.

Dat het land sinds het einde van de communistische periode het isolationisme heeft afgezworen en hard op weg is zijn plaats in het moderne Europa in te nemen blijkt o.m. door het feit dat de hoofdstad Tirana in snel tempo veranderd is in een bruisende en gezellige miljoenenstad.

oto_rechts_5.pngoto_rechts_6.pngoto_rechts_7.png