brief.png

contact


E-mail
info@authenticalbaniatravels.com

Telefoon

+31 (0)43 851 42 00
+31 (0)6 418 765 50

 

Adres

Montenakerbank 22
6213 JL, Maastricht
The Netherlands

 

bubble2.png

Volg ons


 
 

1. Midden-en Zuid-Albanië

Op deze reis maakt U uitgebreid kennis met zowel het land als zijn bewoners door een meerdaagse rondreis langs de belangrijkste historische plaatsen en archeologische sites in de Zuidelijke helft van het land. U begint en eindigt de rondreis in de hoofdstad Tirana en bezoekt onderweg o.m. het Meer van Ohrid en historisch belangrijke plaatsen als Korça, Girokastra, Berat en Kruja. Diverse bezienswaardigheden zijn inmiddels door de Unesco tot cultureel erfgoed verklaard U reist langs de prachtige Albanese Rivièra aan de Ionische en Adriatische Zee. Ook op deze reis kunt U uitgebreid kennismaken met het leven in het traditionele Albanië.

Dag 1: Aankomst - Tirana

Na de landing op vliegveld `Moeder Teresa´ van Tirana wordt U per bus vervoerd naar het hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag is ter beschikking voor sightseeing: we maken een wandeling over het centrale plein met het Nationaal Historisch Museum, de Et’hem Bey Moskee, het standbeeld van de nationale held Skanderbeg en de Klokkentoren. Daarna is er tijd voor bijvoorbeeld een gezellig verblijf op een van de terrassen van de trendy kunstenaarswijk Blloku, die in het communistisch verleden alleen voor partijleden toegankelijk was. Kortom een eerste ontmoeting met het bruisende leven van deze relatief jonge hoofdstad en met het goede dat de Albanese keuken te bieden heeft.

Dag 2: Tirana - Pogradec - Korca

De volgende ochtend volgen we per bus de voormalige Romeinse heerweg naar Byzantium , het huidige Istanbul (Via Egnatia). We komen langs de steden Elbasan en Librazhd om het schitterend mooie Meer van Ohrid en de plaats Pogradec te bereiken. Daar kan in een restaurant aan het meer genoten worden van een bijzondere vismaaltijd, m.n. de beroemde Koran-vis (een zalmforel). In de namiddag gaat de reis verder naar de oude stad Korça, een zeer bezienswaardige plaats met veel cultuur-historische bezienswaardigheden. Deze hoofdstad van Zuid-Oost Albanië is gelegen op een kruispunt van aloude wegen naar Griekenland, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Korça kent een nog steeds levende traditie van het zingen van serenades. Na aankomst worden het Museum voor Middeleeuwse Kunst en de brouwerij van het Korca bier, een van de bekendste Albanese bieren, bezocht.

Dag 3: Korca - Voskopoja

Vandaag is er ‘s ochtends een excursie naar de oude kloosters van het bergdorpje Voskopoja, een van de meest belangrijke en grootste steden in het Europese deel van het vroegere Ottomaanse rijk. Zo was er in 1720 al een drukkerij in Voskopoja en werd in 1744 de in de hele Balkan beroemde Akademie van Voskopoja opgericht. We bezoeken hier ook de Sint Nikolaaskerk, een juweel uit de vroege 18e eeuw. Lunch in een traditioneel restaurant alvorens terug te keren naar Korca, alwaar ’s middags bezoeken gebracht worden aan de allereerste Albanese school, de oude bazaar en de Mirahori Moskee, een van de oudste religieuze gebouwen die het communistisch regime overleefden.

Dag 4: Korca – Permet - Girokastra

Vandaag reizen we met de bus via een schitterende route langs de Griekse grens over enkele bergpassen naar Girokastra, de museumstad van het land en een door de Unesco beschermde plaats. De stad is ook het nationale centrum van de volksmuziek en –dans. Zo is er een tweejaarlijks internationaal festival.Rijdend door het prachtige zuidelijke hoogland passeren we steden als Erseka, Barmash en Permet . We lunchen in Permet, dat bekend staat wegens de productie van traditionele (brande)wijnen. Daarna rijden we o.a. door de indrukwekkende Kelcyra-kloof om in de namiddag in Girokastra aan te komen. Na de checkin in het hotel is er gelegenheid tot het bezoeken van het Volkskundig Museum, het oude kasteel van de stad en het Wapenmuseum. Daarna kan men wandelend genieten van de steegjes in de oude stad en de traditioneel boven elkaar gebouwde huizen, de oude bazaar en het centrum voor oude handwerken. ‘s Avonds is er gelegenheid om te proeven van het heerlijke regionale voedsel in een van de restaurants aldaar.

Dag 5: Girokastra - Saranda

In de ochtend wordt de reis vervolgd naar Saranda, de ‘Parel van de Albanese Rivièra, aan de Ionische Zee vlakbij het Griekse eiland Korfu. Onderweg stoppen we bij Syri i Kalter ofwel het ‘Blauwe Oog’, een onderaardse bron, en bezoeken de imposante kerk van Mesopotami.‘s Middags wordt een bezoek gebracht aan de resten van de oude synagoge in Saranda en aan Butrint, Albanië’s meest belangrijke en grootste archeologische site uit de Grieks-Romeinse periode. Daarna keren we terug naar Saranda om onderweg nog een bezoek te brengen aan het kasteel van Lekuresi.

Dag 6: Saranda - Apollonia - Berat

Na het ontbijt rijden we in noordelijke richting naar Berat. Tijdens deze indrukwekkende tocht langs de Albanese Rivièra kan volop genoten worden van zeer bijzondere vergezichten aan de Ionische kust. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het oude kasteel van Ali Pasha, gelegen aan de baai van Porto Palermo. We komen door fascinerende dorpen als Borsh, Himare, Dhermi en Llogara, dat op ruim 1000 m. boven zeeniveau ligt. Onderweg kan in een restaurant geproefd worden van de culinaire lekkernijen uit de Ionische Zee. Na de lunch wordt de reis voortgezet naar Apollonia, de andere belangrijke archeologische site van Albanië en vervolgens naar Berat, dat ook wel ‘de stad met de duizend ramen’ wordt genoemd. Na aankomst is er gelegenheid om een wandeling door de oude wijk van de stad met zijn diverse kerken en moskeeën te maken.

 

Dag 7: Berat - Ardenica – Durres - Tirana

‘s Ochtends bezoeken we de citadel van Berat, boven op de heuvel met het kasteel en restanten van vele oude kerken. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Onufri Museum in de kathedraal van Sint Nikolaas en de kerk van St. Marie van Vllaherna uit de 13e eeuw. Onufri en zijn zoon Nicola waren beroemde schilders van iconen uit de 16e eeuw. Na ons verblijf in Berat rijden we naar het oude klooster van Ardenica. Als we dit bezocht hebben, is er gelegenheid tot de lunch in een restaurant aldaar. Na de lunch zetten we onze reis noordwaarts voort en sluiten we de dag af in de kustplaats Durres, dat bekend is door zijn groot amfitheater uit de Romeinse tijd. Hier begon in de romeinse oudheid de Via Egnatia naar Byzantium. Na het bezoek aan Durres rijden we verder naar het nabijgelegen Tirana.

Dag 8: Vertrek

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek is er gelegenheid tot een bezoek aan de nabijgelegen bazaar van Tirana. Daarna vertrek per bus naar het vliegveld ‘Moeder Teresa’.

 

De bovenvermelde prijs is inclusief:

Retourvluchten Brussel of Amsterdam - Tirana incl. luchthavenbelastingen, gebaseerd op directe vluchten van Brussel Zaventem of Amsterdam Schiphol – Tirana v.v.

 

Niet inclusief zijn:

                                                                 

Informatie over de vluchttijden volgt in een later stadium.

Verdere informatie over specifieke onderdelen van de reis:

‘Leefkosten’:  Deze zijn in Albanië zeer beperkt. Zo kunt U al voor € 8/12 genieten van een traditionele 3 gangen-maaltijd incl. een drankje.

Reispapieren:  
Voor Albanië zijn geen bijzondere reisdocumenten nodig: een geldig paspoort of identiteitskaart (nog ten minste 3 maanden geldig na terugkeer).